Steigerhout bed bouwtekening nodig ? Gratis extra tips en informatie

Steigerhout bed bouwtekening nodigWil jij ook zelf een steigerhouten bed maken. Dan ben je hier op de goede website beland.

Op deze pagina gaan we alles bespreken zodat je zelf aan de slag kunt gaan. De allerbelangrijkste dingen die je nodig hebt zijn: een goede bouwtekening, een handleiding en een materiaalstaat.

Deze tekeningen hoef je gelukkig niet zelf te maken. Met deze tekeningen kun jij de maker worden van jouw meest gave project, van bed tot veranda.

Waarom zelf je steigerhouten bed maken

Veel mensen gaan zelf een steigerhouten bed maken. Waarom doen al die mensen dat. Het is super leuk om te doen en je bespaart veel geld. Hoe gaaf is het als vrienden vragen: “Heb je dit echt zelf gemaakt?”

Een steigerhouten bed past in elke slaapkamer thuis en is van ongenoemde kwaliteit, mits je de juiste bouwtekeningen gebruikt.

Wat ook zo leuk is aan steigerhout is dat, wanneer je later nog eens een mooie kast wilt maken van steigerhout dat gewoon kan. Jij bepaald namelijk je eigen collectie. Als je een bed koopt in een dure winkel en je wilt over een paar jaar een kast erbij hebben van dezelfde serie, dan is de kans groot dat deze niet meer tot de collectie behoord. Dan zit je met een probleem. Dit probleem heb je niet wanneer jij je eigen interieur maakt van steigerhouten meubels.

Steigerhout is ook nog eens een eerlijk product. Puur een natuur product. Het straalt sfeer en warmte uit.

Montage steigerhouten bed

Waar je zeker op moet letten is de montage van je bed. Een slecht gemonteerd bed is geen pretje. Dan krijg je zeker een mopperende vrouw.

Niets is zo erg als een krakend bed, de reden van deze ergernis is een verkeerd gemonteerd bed. Wil je dit voorkomen, lees dan de handleiding goed door en wijk nooit af van je tekening. Deze tekeningen en handleidingen worden ook gebruikt door professionals.

Wil je toch van de tekening afwijken vraag het dan altijd aan een timmerman of je daar wel goed aan doet.

Steigerhout bed bouwtekening nodig

Waar je ook altijd aan moet denken is dat je gedroogd hout gebruikt. Laat het minimaal 4 weken drogen. Dat voorkomt extreme werking van de planken.

Steigerhout is een natuur product dus het zal altijd wel blijven werken. Gebruik voor de bevestiging zelfborende schroeven 5 x 50 mm.

Behandeling steigerhouten bed

Steigerhout wordt gezaagd en niet geschaafd dus het hout is best ruw en heeft veel splinters.

Als je hier van een steigerhouten bed maakt, is het wel aan te raden om het bed goed te schuren. Begin te schuren met een grove korrel. Begin met korrel 80, daarna korrel 120 en tot slot korrel 180.

Hoe hoger je korrel, hoe gladder het hout wordt. Het is net wat jij mooi vindt. Wil je meer een oude look, koop dan gebruikt steigerhout.

Je kan steigerhout ook zelf lakken met twee √° drie lagen verf. Pak een fijn schuurpapier en schuur voorzichtig de lak verf weg op verschillende plekken.

Schuur de verflaag niet overal even ver weg. Zo krijg je een bed met een oude uitstraling en zie je de verschillende kleuren verf tevoorschijn komen.

Welke bedbodem

Een goede lattenbodem is van groot belang voor een goede nachtrust. Maar er zijn een tal van lattenbodems, let goed op want niet elk matras kan op elke lattenbodem. Je moet voor jezelf wel bedenken hoeveel je uit wilt geven, hou hierbij wel in je achterhoofd dat een goede lattenbodem wel 10 jaar mee kan gaan.

Het beste materiaal voor een bedbodem is beuken hout. Dit hout is het sterkst en kan de meeste buiging aan. Zorg ervoor dat de afstand tussen de latten niet meer is dan vier centimeter. Als de afstand groter word kan je matras er tussen zakken.

Lattenbodem

Deze bodem bestaat uit een aantal losse latten. Deze latten liggen op een houten frame. Het aantal latten bepaald de stabiliteit van het matras. Maar daar is de prijs vaak ook naar. Zorg dat je toch minimaal 28 latten hebt.

Lattenbodem’s zijn geschikt voor latex-, luchtmatrassen en waterbedden. Als je een pocketveringsmatras hebt kun je beter een andere bedbodem toepassen.

Voor mensen met een spiermassa van bijvoorbeeld 120 kg is het aan te raden om 45 latten toe te passen.

Lattenbodem met schouderzone

Deze lattenbodem word veel gebruikt door mensen die last hebben van klachten aan de nek en schouders. Het voordeel van deze lattenbodem is dat je de schouder zone kunt verstellen.

Door middel van kunststof schuiven kun je deze heen en weer doen. Zo maak je de latten korter of langer, waardoor je meer of minder ruimte krijgt bij je schouders.

Elektrische lattenbodem

Voor veel mensen is een elektrische lattenbodem een uitkomst. Als je lekker een boek wilt lezen of tv wilt kijken. Een druk op de knop en je gaat naar boven of beneden.

En voor de wat oudere mensen is het ook zeker anteraden. Of mensen met een lang ziek bed.

Steigerhout bed bouwtekening nodig

Let altijd op dat je een netvrije schakelaar koopt. Dat voorkomt dat er spanning’s velden ontstaan.

Dan heb je ook de mogelijkheid om verschillende delen elektrische te bedienen en de kracht van je motor.

Hoe meer mogelijkheden hoe zwaarder de motor moet zijn. En natuurlijk hoe duurder het weer word.

Bio-lattenbodem

Even in het kort wat een bio-lattenbodem inhoud. Het hout is ongelakt en is behandeld met een natuurlijke olie. Er is geen lijm toegepast in de hoofd en voet einden. Hierin zijn ook geen metalen en kunststoffen toegepast.

Tekeningen nodig!

Voor het maken van een steigerhouten bed hebt je een betrouwbare tekening nodig. Er zijn veel tekeningen te vinden op internet. Maar vaak ben je bezig en dan kom je er achter dat de tekening niet compleet is. Er ontbreken maten, goede materiaal staten en werkomschrijvingen.

Ik ben ervan overtuigt dat ik die wel heb gevonden. Ze worden massaal door klussers en doe-het-zelvers gebruikt.

Er zijn meer dan 10.000 bouwtekeningen beschikbar met duidelijke informatie. Het gebruik van deze tekeningen scheelt je veel geld en frustratie. Dit is de basis van van jouw 100% zelfgemaakte project.

Klik hier voor meer tekeningen en extra tips >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *