Steigerhouten stoel zelf maken? Ga zelf aan de slag met deze tips!

Steigerhouten stoel zelf makenBen jij op zoek naar tips en informatie om een steigerhouten stoel zelf te maken? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Hier gaan we alles bespreken wat jij moet weten voordat je aan de slag kunt gaan. Vragen zoals: op welke zithoogte moet ik de stoel maken? Waar kan ik een goede bouwtekening vinden?

Vooral die vraag, waar kan ik een goede bouwtekening vinden. Een goede bouwtekening is van groot belang. Het bespaart je geld uit. Het scheelt ook onnodige frustratie. Als je zelf al meer doe-het-zelf klussen hebt gemaakt dan weet je dat een goede bouwtekening het halve werk is.

Je wilt namelijk een stevige steigerhouten stoel zelf gaan maken. En het liefst zonder hulp van je buurman of vrienden.

Wat extra hulp is dan wel handig. Maar denk dan aan een goede werkomschrijving met materiaalstaat. Deze zitten namelijk bij de bouwtekeningen toegevoegd.

Maar nu eerst wat extra informatie over steigerhouten stoel zelf gaan maken. Op die bouwtekeningen komen we straks terug.

Waarom een steigerhouten stoel zelf maken?

Waarom gaan al die klusser’s bouwtekeningen zoeken en vervolgens zelf aan de slag? Het is toch veel makkelijker om een stoel te kopen?

Echte klusser’s zijn trotse mensen. Als er vrienden of familie langs komt en ze vragen waar heb je die stoel gekocht? En als je dan trots kan vertellen dat je die zelf gemaakt hebt, dat is toch geweldig!

Zo zal je vlug de vraag krijgen kun je die voor mij ook maken? Er zijn zat klusser’s die zo een leuk extra centje bij verdienen. Zo kun je weer gratis op vakantie en nadenken over een volgend project.

Als je besluit om de bouwtekeningen pakket aan te schaffen, krijg je toegang tot meer dan 10.000 bouwtekeningen. Reken uit, dat kunnen veel vakanties worden. Je zult je afvragen kan ik dat dan ook? Ja, met een beetje goede wil en goede bouwtekeningen kan iedereen dat.

Verschillende modellen stoelen

Er zijn veel verschillende soorten en maten stoelen. Welke stoel wil je zelf gaan maken? Een stoeltje voor je kinderen? Maar ja wat is een goede hoogte? Of toch maar liever een lekkere ligstoel?

Het voordeel van steigerhouten stoelen zelf maken is dat je de stoel aan je eigen wensen kunt aanpassen. De hoogte van de zitting de hoogte van de armleuning.

Schommelstoel

Wat denk je van een steigerhouten schommelstoel? Het is super leuk voor de kinderen en het is ook nog eens goed voor de geest. Want een schommelstoel ontwikkeld het evenwichtsvermogen. Het helpt ook om de pas opgedane indrukken een plaats te geven in het hoofd. Dus genoeg argumenten om zelf een steigerhouten schommelstoel te gaan maken.

Wat super belangrijk is, is dat de schommelstoel zeer stevig is. Je moet er niet aandenken wat er allemaal kan gebeuren met je kinderen of jezelf, als de schommelstoel inzakt of kapot gaat. Dat kun je voorkomen als je een betrouwbare bouwtekening gebruikt.

Voor het gebruik van een steigerhouten schommelstoel is de aanbevolen leeftijd boven de 3 jaar.

Ligstoel

Deze steigerhouten ligstoelen worden veel gemaakt door klusser’s. Ze passen op elk terras. Combineer deze steigerhouten ligstoel met een steigerhouten tafel. Zo krijg je een mooi robuust effect.Steigerhouten stoel zelf maken

Maar ja, hoe maak je een ligstoel? Zonder een bouwtekening is dat geen doen. Wij hebben die tekeningen voor je gevonden. Daar komen we straks op terug.

Tuinstoel

Een steigerhouten tuinstoel zelf maken is helemaal in. Je ziet ze echt overal op de terrassen staan. Op Facebook wordt je overspoelt met aanbiedingen, om deze felbegeerde steigerhouten tuinstoelen te kopen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er hele goede bouwtekeningen zijn om deze tuinstoelen zelf te maken.

Dat scheelt enorm in de kosten. Voor het geld van 1 tuinstoel heb je nu misschien wel vier tuinstoelen.

Het enigste wat je nodig hebt is dus een goede bouwtekening en scherp gereedschap.

Kinderstoel

Kinderstoelen hebben altijd iets nostalgisch over zich. Schilder de kinderstoelen bijvoorbeeld in verschillende kleuren. Dat is nog makkelijk ook voor de kids. Zo hebben ze allemaal hun eigen kleur stoel.

De meest gestelde vragen zijn wel hoe hoog moet het zitgedeelte worden van de kinderstoel? Als je al een tafel hebt waar de kinderstoel aanmoet, hou dan rekening met de hoogte van je tafel.

De ideale zithouding is met je voeten plat op de grond en je rug recht. Je benen moeten in een hoek van 90 graden staan. Bekijk de onderstaande tabel voor de maten. Deze maten kunnen in de praktijk afwijken. De onderbenen kunnen langer of korter zijn.

Stoel en Tafel maten

  • lengte 115 cm> zithoogte 31 cm> tafelhoogte 53 cm
  • lengte 130 cm> zithoogte 35 cm> tafelhoogte 59 cm
  • lengte 145 cm> zithoogte 38 cm> tafelhoogte 64 cm
  • lengte 160 cm> zithoogte 43 cm> tafelhoogte 71 cm
  • lengte 175 cm> zithoogte 46 cm> tafelhoogte 76 cm
  • lengte 190 cm> zithoogte 51 cm> tafelhoogte 82 cm

Extra tips!

Dek de steigerhouten stoelen niet af met plastic of hoezen. Je kunt het beste de stoelen in de wind zetten. Zo drogen ze het snelst. Monteer kunststof doppen onder de stoelpoten. Dat voorkomt het rotten van de poten.

Plaats de stoelen niet in plassen water of op hele vochtige plaatsen. Zorg dat het regenwater goed weg kan lopen.

Houd rekening met de montage van de steigerhouten planken. Dat je de hardkant naar buiten houd. Hardkant is de bolle kant. Deze kant is veel harder dus beter bestand tegen de regen.Steigerhouten stoel zelf maken.

Als je de stoelen buiten gebruikt en je wilt de stoelen lakken of beitsen, gebruik dan goede kwaliteit verf. In steigerhout zitten altijd scheuren en gaatjes. Daar loopt het water in en als het water er niet meer uit kan gaat het schimmelen en rotten.

Zorg dat je altijd gebruik maakt van scherp gereedschap. Dan werk je veiliger en sneller en met meer plezier. Met als resultaat een mooier eindresultaat.

Tot slot, gebruik een duidelijke bouwtekening met werk omschrijving en materiaal staat. Lees vlug verder om alles te weten te komen over bouwtekeningen.

Bouwtekeningen nodig!

Het belangrijkste van alles is de bouwtekening. Als jij onbezorgd aan de slag wilt gaan gebruik die bouwtekeningen dan. Want daar zijn ze voor.

Hoe kom je aan die bouwtekeningen? Normaal gesproken ga je die opzoeken op het internet. Vervolgens kom je er al snel achter dat er maten ontbreken en dat het waardeloze tekeningen zijn.

Omdat te voorkomen hebben wij deze bouwtekeningen voor je gevonden. Meer dan 10.000 bouwtekeningen. Van alles wat je maar kunt bedenken zitten er een paar tekeningen bij. Veel keuze dus.

De grootste groep doe-het-zelvers gebruiken deze bouwtekeningen. Wil jij ook graag toegang tot deze bouwtekeningen? klik dan hieronder om verder te gaan.

Klik hier om toegang te krijgen tot meer dan 10.000 bouwtekeningen >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *