Tv meubel steigerhout zelf maken? Bekijk deze onmisbare tips!

tv meubel steigerhout zelf makenAls je op zoek bent naar tekeningen over een tv meubel van steigerhout, lees dan hier vlug verder. Tv meubels van steigerhout zijn razend populair. Deze meubelen zijn zeer robuust en kunnen tegen een stootje.

Op deze website bespreken we alle ins en outs. Over wat je moet weten voor je zelf aan de klus gaat. Er zijn al veel mensen die zelf een steigerhouten tv meubel hebben gemaakt. Het aller belangrijkste voor deze mensen was een goede bouwtekening.

Deze bouwtekeningen hebben wij gevonden. Daar komen we straks op terug. We gaan eerst bespreken waar je rekening mee moet houden. Zodat je zonder zorgen zelf een tv meubel van steigerhout kunt gaan maken.

Tv meubel steigerhout zelf maken

Waarom zouden al die mensen zelf een tv meubel gaan maken? De meeste mensen vinden het leuk om het zelf te maken. En het bespaart ook nog eens een hoop geld.

Er zijn zoveel bedrijfjes die steigerhouten tv meubelen verkopen. Die maken ze zelf en verkopen die met veel winst. Dit kun je dus zelf besparen. Of wat je ook kunt doen, ga ze zelf verkopen. Zo ben je met je hobby bezig en verdien je nog een leuk bedrag ook.

Wat is er leuker als je met je familie en vrienden voetbal aan het kijken bent, en je kan zeggen dat tv meubel heb ik zelf gemaakt. Ze geloven hun ogen niet.

Je kunt ook zelf bepalen hoe groot je je tv meubel gaat maken. Als je de maten veranderd van de tekening, houd er dan wel rekening mee dat je dan al de maten aanpast. Zodat de verhoudingen wel blijven kloppen.

Een veel voor komende vraag is: Kan ik zelf een tv meubel van steigerhout maken? Als je een goede tekening hebt, met duidelijke handleiding en een materiaal staat, moet dat zeker een succes worden.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan is het ook leuk om je interieur stuk voor stuk te vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan een boekenkast of een salontafel.

Als je eenmaal het tekeningen pakket aangeschaft hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er is keuze uit meer dan 10.000 bouwtekeningen.

Materiaal

Welke steigerhouten planken zijn nu het meest geschikt om een tv meubel van te maken? Er zijn ook oude steigerplanken. Deze steigerplanken worden vaak op de bouwplaats gebruikt. Op steigers, daar werken de timmermannen en metselaars op.

Ze rijden er met kruiwagens over en slaan er spijkers in. Er komen beton resten en metselspecie op de planken. Daardoor krijgen die planken een oude uitstraling. De weersinvloeden zorgen voor de vergrijzing van de steigerplanken.

tv meubel steigerhout zelf maken

Deze steigerplanken zijn razend populair door hun stoere uiterlijk. Oude steigerplanken worden vaak toegepast als je een oude look wilt hebben.

Als je nieuw steigerhout gaat gebruiken voor je tv meubel, zorg dan dat je de planken goed glad schuurt. Gebruik alleen gedroogd hout. Dat voorkomt extreem werken van de steigerhouten planken.

Je kunt natuurlijk ook andere houtsoorten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan mdf of een ander soort plaatmateriaal.

Bevestiging

Voor de bevestiging gebruik je alleen zelf borende schroeven. Door deze schroeven voorkom je het scheuren van het hout. Als je die schroeven niet wilt gebruiken moet je het hout eerst voorboren. Boor altijd kleiner voor dan de schroef.

Als je bijvoorbeeld een schroef gebruikt van 5 x 50 mm. Boor dan voor met een boor van 3 a 4 mm.

Wat ook mooi is, is dat de schroeven verzinken. Pak een boor van 10 mm en boor die 4 mm diep. Zo zitten je schroeven er netter in. En je hout splintert ook niet zo.

De functie van een tv meubel

Bedenk goed van tevoren waar je je tv meubel wilt plaatsen. Wat ook erg kan helpen: knip een paar kranten op maat van je tv meubel. Leg deze stukken op de grond. Zo kun je precies zien hoe groot je tv meubel in de werkelijkheid wordt.

Maak een lijstje met alles wat je op wilt bergen in je tv meubel. Houd hier dan rekening mee met de afmetingen. Denk aan je dvd, cd enzovoorts.

Veel mensen plaatsen ook hun muziek installatie in de tv meubel. Zorg dat de kabels netjes weggewerkt zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om er deurtjes voor te maken. Zo blijft het aanzicht altijd netjes. Dan heb je ook minder last van stof op je apparatuur.

Behandeling tv meubel

Je kunt er voor kiezen om je tv meubel onbehandeld te laten. Het is dan wel aan te raden om geschaafd hout te gebruiken en dan heel goed glad te schuren. Hoe hoger je korrel van je schuurpapier, hoe gladder je hout wordt.

Als je er voor kiest om je tv meubel te behandelen, dan kun je het beste eerst je planken rondom behandelen, voor dat je het in elkaar gaat zetten.

Dit voorkomt een hoop narigheid. Als je eerst je tv meubel in elkaar zet en dan de behandeling doet. Als het hout dan gaat werken zie je onbehandeld hout. Je kunt steigerhouten planken tegenwoordig ook al in kleuren kopen. Dat is wel een stuk duurder maar je bent wel snel klaar.

Gereedschap

Om een goed resultaat te behalen heb je goed gereedschap nodig. Goed gereedschap is het halve werk.

Tv meubel steigerhout zelf maken

Zorg dat het scherp is, dat voorkomt splinters en ongelukken. Wat heb je nodig? Een rolband, potlood, accuboormachine, handzaag en winkelhaak. Voor het gemak is een afkortzaagmachine wel heel erg gemakkelijk. Gebruik dan wel een fijn zaagblad op de afkortmachine. Dat voorkomt splinteren van je hout.

Gebruik bij de afkortzaagmachine wel oorkappen en het gebruik van een veiligheidsbril is ook aan te raden.

Bouwtekeningen van tv meubelen nodig! lees vlug verder

Voor het slagen van een goed bouwproject is het aller belangrijkste een duidelijke bouwtekening. Deze bouwtekeningen hebben wij gevonden. Compleet met handleiding en materiaalstaat.

Het grote voordeel is dat een goede tekening geld bespaart. Zo zaag je niet verkeert en past alles in 1 keer. Je bent sneller klaar en met een beter resultaat!

Deze bouwtekeningen worden echt overal gebruikt. Door professionals en doe-het-zelver’s. Er zijn meer dan 10.000 bouwtekeningen beschikbaar. En er worden elke week weer nieuwe bouwtekeningen toegevoegd.

Wil je ook toegang tot 10.000 tekeningen klik dan hier >> 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *